Trouwreportages met een verhaal

Bruiloften vind ik één van de mooiste gebeurtenissen om te mogen fotograferen. Het is een dag vol emotie, mooie mensen, subtiele details en spontane momenten. Maar uiteindelijk is het vooral een dag waar jullie als bruidspaar volop van moeten kunnen genieten. Als fotograaf probeer ik dan ook zo min mogelijk “aanwezig” te zijn en tegelijk overal bij te zijn.

Mijn werkwijze is rustig, bedachtzaam en minimalistisch. Mijn stijl is puur en vooral documenterend: ik zal jullie zo min mogelijk vragen te poseren en fotografeer het liefst uitsluitend met natuurlijk licht. Ik leg “vanaf de zijlijn” de gebeurtenissen van de dag vast. Dat wil overigens niet zeggen dat ik er méters ver vanaf blijf staan: soms sta ik er met mijn neus bovenop. Maar ik verstoor nooit het spontane gevoel. Sterker nog: het beste compliment dat ik (vaker) heb gehoord was: “veel gasten hadden niet eens opgemerkt dat er een ingehuurde fotograaf rondliep!”

Meer over mijn werkwijze →

Bekijk mijn portfolio →

Tarief

Je kunt me inhuren vanaf € 700 voor 5 uur fotografie. Je krijgt van mij altijd de foto’s afgeleverd als hoge kwaliteit digitale bestanden (JPEG), zorgvuldig geselecteerd en stuk voor stuk bewerkt. Het aantal foto’s dat je krijgt hangt vooral af van hoe lang ik mag komen fotograferen en het aantal “fotomomenten”. Het liefst fotografeer ik jullie bruiloft van de vroege voorbereidingen tot de laatste dans, zodat ik in een samenhangende fotoserie het complete verhaal van jullie huwelijksdag kan vertellen. 

Bekijk tarieven en bruiloft-pakketten →

Gratis kennismakingsgesprek

Ik vind het belangrijk dat we een goeie klik hebben met elkaar – ik zal immers één van de belangrijkste dagen van jullie leven gaan vastleggen. Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek leren we elkaar een beetje kennen en overleggen we wat de plannen zijn voor jullie trouwdag.

Overweeg je om mij in te huren voor jullie bruiloft? Ik zou me vereerd voelen om jullie trouwfoto’s te mogen verzorgen. 

Veelgestelde vragen

Hoe worden onze trouwfoto’s afgeleverd?

Je betaalt in de basis voor hoge kwaliteit digitale bestanden, welke ik aflever op DVD of USB memory stick. Je krijgt de foto’s als JPEG bestanden, in twee formaten: een “kleine” versie voor online gebruik, en de hoge resolutie versie waar je prachtige afdrukken van kunt maken.

Verzorg je ook trouwalbums?

Jazeker, ik verzorg graag een prachtige trouwalbum (en/of ouderboekjes) voor jullie. Bekijk mijn bruidsfotografie pakketten voor een indicatie van de mogelijkheden.

Hoeveel foto’s krijgen we?

Het aantal foto’s hangt af van hoe lang ik mag komen fotograferen en het aantal “fotomomenten”. Voor een trouwreportage van 9 uur probeer ik zo’n 300 foto’s uit te kiezen die de sfeer en gebeurtenissen van de dag goed weergeven.

Mag ik zelf een selectie maken?

Voor documenterende bruidsreportages maak ik zelf een hoofdselectie die in mijn ogen representatief is. Dit zijn de foto’s die ik zorgvuldig nabewerk en als hoge resolutie JPEG bestanden aanbied. Jullie mogen hieruit natuurlijk zelf een kleinere selectie maken.

Als je wilt dat ik ook een trouwalbum voor jullie samenstel, kan ik ook die selectie verzorgen. Jullie krijgen hoe dan ook een digitale proef van het album voor de bestelling bij de afdrukcentrale wordt geplaatst.

Wanneer ontvangen we de foto’s?

Er zit een hoop werk in het selecteren en nabewerken van een grote fotoserie zoals een bruiloft. Meestal heb je binnen drie weken de eindresultaten van jullie trouwfoto’s.

Ik zie ook zwart-wit foto’s in je bruidsreportages. Krijgen we de foto’s dan niet in kleur?

De keus voor kleur of zwart-wit is voor mij net als de compositie, timing, etc. een onderdeel van het totale creatieve proces van de fotograaf. Sommige foto’s zijn simpelweg sterker in kleur, andere werken beter in zwart-wit. Ik zorg vooral dat alles er zo mooi mogelijk op komt te staan, zonder daarbij het realisme uit het oog te verliezen

Wat als het regent?

Het liefst trouw je natuurlijk op een stralend zonnige dag, maar er ís ook kans op minder mooi weer. Regen is voor mij in elk geval geen probleem: m'n camera en ik kunnen wel tegen wat water (en ik heb een paraplu). En, foto’s in de regen kunnen juist ook heel sfeervol zijn. Als het echt niet gaat kunnen we altijd nog een mooie binnenlocatie zoeken voor de fotoreportage.

Wat als je ziek bent op onze trouwdag?

Het moet wel heel erg zijn voor ik een bruiloft afzeg (en – even afkloppen – ik ben erg weinig ziek). Maar mocht ik onverhoopt toch ziek zijn, laat ik jullie dit uiteraard zo snel mogelijk weten en zal er alles aan doen om te helpen zoeken naar een vervangende fotograaf.

Ik zoek op korte termijn een trouwfotograaf in (de buurt van) Amsterdam. Ben je beschikbaar?

Veel bruidsparen boeken maanden van tevoren de fotograaf voor hun bruiloft, maar soms is er toch last-minute een (andere) fotograaf nodig. Neem vooral contact met me op, wellicht kan ik alsnog zorgen voor een prachtige trouwreportage op jullie geplande datum.

Ik zoek een goedkope/betaalbare bruidsfotograaf in Amsterdam. Wat is je tarief?

Voor € 700 kom ik 5 uur lang jullie bruiloft fotograferen (zie ook mijn prijzen en pakketten). Wil je wegens een beperkt budget dat ik korter kom? Ik kan al vanaf € 140 per uur komen fotograferen. Neem even contact op, dan bespreken we de mogelijkheden.

Fotografeer je alleen bruiloften in Amsterdam?

Zeker niet, ik ben als trouwfotograaf bijvoorbeeld ook werkzaam in andere plaatsen in Noord-Holland, zoals Haarlem, Hilversum, Hoofddorp, Alkmaar en Zaandam. Maar ook in Zuid-Holland (Den Haag, Leiden, Rotterdam) of Utrecht (Amersfoort, Zeist) fotografeer ik graag bruiloften. Ik kan in principe in heel Nederland jullie bruiloft komen fotograferen.

Zelfs als jullie in het buitenland trouwen kom ik graag jullie trouwfoto’s verzorgen. Neem vooral contact, dan bespreken we de details.